Over mij

+

Mijn naam is Bob van DijkBewerken

Ik hou hier mijn blogs bij die gerelateerd zijn aan verschillende onderwerpen, die mij interesseren als theoloog.
Ik ben mijn vooropleiding Griek en Latijn begonnen in het Academiegebouw op het Domplein in Utrecht in 1980.
Tegelijk begon ik officieus al aan mijn propedeuse. Ik heb mijn studie in het voorjaar van 1983 onderbroken, toen ik een D.T.S. ging doen bij J.m.e.O in Heidebeek tussen Epe en Heerde.
Dankzij mijn huwelijk met Marja van de Vliert op 5 juli 1985 kwamen we in Houten wonen en heb ik mijn studie theologie aan de Rijksuniversiteit opnieuw opgepakt.

Mijn doctoraalscriptie voor mijn hoofdvak missiologie ging over het Nederlands Protestantisme in China vanaf Karl Gützlaff.

Na mijn studiereis naar China in 1988, heb ik een jaar later theologie gevolgd op de Asian Theological Seminary in Manilla en daar in het voorjaar van 1990 een M.Div. behaald.

Terug in Nederland heb ik in augustus 1990 mijn doctoraal behaald, na het afronden van mijn (groot) bijvak godsdienstdidactiek.

Van 1992-1995 hebben ik en mijn gezin in Oezbekistan gewoond en gewerkt. Ik werkte daar als docent Engels en Nederlands aan de Universiteit voor Wereldtalen.

In 1997 heb ik mijn kerkelijk examen behaald, voor wat nu de PKN heet, doch geen bevoegdheid voor het ambt verkregen. Door mijn veelkleurigheid (diverse geestelijke achtergronden) zou ik onherkenbaar zijn voor een gemeente en dus niet in een hokje passen.

Aansluitend heb ik me weten om te scholen tot Software engineer en ICT-docent (zie mijn LinkedIn-profiel)

November 2011 heb ik voor het eerst (na 12 jaar) mijn zus en haar gezin in Israël (aan de grens met Egypte) bezocht. Dat bezoek, inclusief optrekken met de wachters op Muur van neverbesilent.org en de Immanuel boekshop naast Christ Church) markeren een paradigmawissel in mijn leven. Niet de vraag: wat moeten we met Israël, was het thema op de eerste apostelconcilie in Jeruzalem (Hand.15), maar wat moeten we met de heidenen. In die boekshop vond ik het boekje: Pagan christianity exposed van Hebrew Roots teacher Michael Rood.

Inmiddels zeg ik als theoloog: ik dacht, dat ik wat wist.

Om ons gebrek aan kennis te bestrijden, geef ik nu verschillende cursussen. Zie theophilme.nl.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.